Sursa:

https://www.libertatea.ro/lifestyle/obiective-turistice-in-brasov-de-vizitat-2666788#piata-sfatului-cel-mai-vizitat-loc-din-brasov

PARC AVENTURA

Parc Aventura – locul plin de adrenalină

 

Aici vei găsi cel mai mare parc de aventură din Europa de Est. Tot mai cunoscut și vizitat în ultimii ani, parcul de aventură este un obiectiv turistic important al orașului, deoarece deține 15 trasee de dificultate progresivă, jocuri, tiroliană, dar și o mulțime alte activități ce pot fi făcute atât de începători, cât și de avansați.

Cel mai mare traseu din parc are o înălțime de aproape 20 de metri.

CETATEA MEDIEVALA RUPEA

Cetatea Medievală Rupea – cetatea care a renăscut din cenușă

 

Cetatea Medievală Rupea se află în topul celor mai vechi fortificații din România.

În perioada comunistă, cetatea ajunsese ca o ruină, iar din anul 2002 au început demersurile pentru renovarea întregului oraș Rupea.

 

În anul 2013 s-au terminat toate lucrările de renovare, iar de atunci Cetatea Rupea a devenit un obiectiv turistic vizitat lunar de mii de turiști.

TAMPA

Tâmpa – rezervație naturală unde vei găsi 35% din speciile de fluturi din România.

 

Muntele Tâmpa este unul dintre obiectivele turistice principale ale orașului Brașov.

 

Are aproximativ 950 de metri și o dată ajuns acolo vei avea

ocazia să vezi cea mai frumoasă priveliște asupra orașului.

 

Muntele Tâmpa este o arie protejată, se întinde pe o suprafață de 150 ha și este recunoscut deja pentru florile rare pe care le poți vedea acolo,

dar și pentru multitudinea de specii de fluturi.

CETATEA RASNOV

Cetatea Râșnov – cea mai veche cetate din orașul Râșnov

 

Un obiectiv turistic în care vei vedea una dintre cele mai bine păstrate cetăți din Transilvania. Cetatea Râșnov este denumită și Cetatea Țărănească pentru că aici, prima și principala ocupația a constructorilor a fost agricultura.

 

Datează din anul 1335 și are un stil arhitectonic simplu, care se aseamănă cu cel al caselor obișnuite, însă își păstrează aerul medieval chiar și după 500 de ani de existență.

Contacteaza-ne prin e-mail

Contacteaza-ne telefonic

Rezervă acum

Motel Delorean - Brasov - logo
Motel Delorean - Brasov, Jud. Brasov
Motel Delorean - Brasov, Jud. Brasov

SATUL SASESC PREJMER

Satul Săsesc Prejmer – cel mai frumos sat săsesc din România

 

Aflat la 15 km de Brașov, satul săsesc Prejmer a devenit un obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl ratezi. Este celebru datorită bisericii fortificate ce este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, biserică ce este o mărturie a tradiției sașilor transilvăneni. Este cea mai impunătoare biserică fortificată din sud-estul Europei, deține și trei stele Michelin, cea mai înaltă distincție pentru o clădire de la noi din țară.

TEMPLUL URSITELOR

Templul Ursitelor – locul unde dorințele se împlinesc

 

Situat la 45 km de Brașov, Templul Ursitelor de la Șinca Veche are o poveste fascinantă.

A devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice deoarece oamenii care au fost acolo au susținut că acesta este locul unde dorințele devin realitate.

 

Specialiștii în radiestezie (fenomenul prin care un sistem viu recepționează extrasenzorial un anume semnal infoenergetic de interes, necunoscut) au susținut că locul, Templul Ursitelor, emană o energie curată și rar întâlnită.

REZERVATIA DE URSI ZARNESTI

Rezervația de urși de la Zărnești

 

La jumătate de oră de mers cu mașina este situată cea mai mare rezervație de urși bruni din lume: rezervația de la Zărnești.

Aici vei avea ocazia să vezi animalele într-un mediu sălbatic,

dar sigur, și să te bucuri de un peisaj de neuitat.

SATUL VISCRI

Satul Viscri – satul prințului Charles

 

În apropiere de Brașov vei regăsi și un obiectiv turistic foarte vizitat

de turiști, devenit faimos de când prințul Charles și-a cumpărat aici o proprietate.

 

Satul este listat în Patrimoniul Mondial UNESCO și oferă o imagine curată și plină de arhitectură a caselor tradiționale săsești.

Aici vei vedea aproape la toate casele obloane din lemn vopsite în culori aprinse.

POIANA BRASOV

Poiana Brașov – cea mai cunoscută stațiune montană din România

 

În ultimii ani, Poiana Brașov a devenit cel mai important obiectiv turistic din apropierea orașului Brașov. Stațiunea montană este renumită la nivel internațional ca o atracție turistică, deoarece aici se găsește cel mai mare domeniu schiabil din țară, lungimea pârtiilor este de aproximativ 25 km.

De asemenea, tot în aceeași zonă se regăsesc și o mulțime de alte obiective turistice renumite precum: Castelul lui Dracula sau Cetatea Râșnov.

BASTIONUL FIERARILOR

Poarta Ecaterinei

Muzeul de Istorie

Castelul Bran

Strada Sforii

Biserica Neagra

Casa Negustorilor

BRASOV

Piata Sfatului

Bastionul Fierarilor

Una din cele mai vechi atracții turistice din Brașov, Bastionul Fierarilor datează de la începutul anilor 1520.

Iese în evidență datorită formei sale de pentagon, fiind construit pe trei nivele.

La început era folosit ca depozit de cereale, iar din 1923 adăpostește

Arhivele Naționale – Brașov, aici aflându-se multe documente valoroase.

Poarta Ecaterinei Este unul din cele mai frumoase puncte turistice din oraș, fiind o poartă către vechiul Brașov.

 

Poarta Ecaterinei a fost construită în anul 1559 pentru a permite accesul șcheienilor în cetate.

Astăzi, turnul porții renovat adăpostește expoziții periodice de artă și istorie.

Muzeul de istorie din Brașov

Muzeul este situat în Piața Sfatului, iar vizitându-l poți afla informații și povești despre evenimentele și oamenii care au fost legați de istoria acestui oraș.

 

Înființat în anul 1951, Muzeul de istorie din Brașov își desfășoară astăzi activitatea în mai multe clădiri istorice: Casa Sfatului, Bastionul Țesătorilor, Bastionul Graft,

Clădirea „Olimpia”.

Castelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce pornește din vechiul cartier Bartolomeu și leagă Brașovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic.

 

În prezent, în muzeul de patru etaje sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana.

 

ISTORIA CASTELULUI

 

Un document emis de regele Ludovic I al Ungariei (1342-1382) la 17 noiembrie 1377 în Zvolen le confirmă sașilor din Scaunul Brașovului (totaque communitas Saxonum sedis Brassouiensis) dreptul de a ridica, conform promisiunii, pe cheltuiala și cu meșterii lor, o nouă cetate de piatră la Bran (promiserunt novum castrum in lapide Tydrici edificare). Cu această ocazie, regele le promite brașovenilor că, dacă Țara Românească va ajunge "în mâinile noastre", atunci vama va fi mutată de la Rucăr (Ruffa Arbor) la Bran.

Referința din textul documentului din 1377 cu privire la o "nouă cetate de piatră" permite deducția că fortificația de piatră, ce urma să fie edificată pe acest loc, a fost precedată de o întăritură de graniță mai veche.

Această cetate, probabil din lemn, a fost ridicată de cavalerii teutoni între 1211-1225.

Ea îi este atribuită magistrului Theodorikus.

În secolul al XIII-lea, teritoriul cetății Bran a fost supus jurisdicției comitatului regal de Alba Iulia.

 

În anul 1395, Sigismund de Luxemburg, împărat german și rege al Ungariei, a folosit castelul Bran ca bază strategică pentru o incursiune în Țara Românească, în urma căreia l-a îndepărtat pe voievodul Vlad Uzurpatorul, rivalul lui Mircea cel Bătrân, vasalul său.

 

În 1407, Sigismund îi acordă lui Mircea stăpânirea castelelor Bran (fără domeniul aferent) și Bologa. Branul rămâne sub autoritatea Țării Românești până în 1419.

 

În anul 1427 castelul Bran a trecut din proprietatea scaunului Brașovului în cea a Coroanei Ungariei, care a finanțat lucrările de fortificare și de extindere. În 1498 cetatea Branului a fost închiriată de regalitatea maghiară către Scaunul Brașovului.

 

La 1 decembrie 1920, din inițiativa primarului Karl Ernst Schnell, Consiliul Orășenesc Brașov a donat castelul reginei Maria a României, în semn de recunoștință față de contribuția sa la înfăptuirea Marii Uniri. La moartea reginei, în 1938, castelul a fost moștenit de către fiica sa preferată, principesa Ileana, căsătorită cu arhiducele Anton, membru al fostei familii imperiale de Habsburg. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Ileana s-a întors cu familia în țară și a locuit la Bran. A înființat un spital pentru victimele războiului.

 

După 1948 Castelul Bran a fost naționalizat și a intrat în proprietatea statului român. Castelul a fost deschis vizitelor publice începând cu 1956, fiind amenajat ca muzeu de istorie și artă feudală. În 1987 a intrat în restaurare, lucrare finalizată în linii mari în 1993. Castelul se redeschide ca muzeu și reintră în circuitul turistic.

 

La 18 mai 2006, după o perioadă de proceduri juridice, castelul este retrocedat legal moștenitorilor din familia de Habsburg. Cu toate acestea, statul român, prin Ministerul Culturii, îl va administra tranzitoriu și în următorii trei ani.

 

La data de 1 iunie 2009, castelul intră pe deplin în posesia moștenitorilor Principesei Ileana: arhiducele Dominic de Habsburg, arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen și arhiducesa Elisabeta Sandhofer.

Strada Sforii – cea mai îngustă stradă din Europa

 

Strada Sforii a devenit în ultimii ani una dintre cele mai vizitate

atracții turistice ale orașului Brașov.

Este recunoscută pe plan mondial drept cea mai îngustă stradă din Europa și are o vechime de câteva secole.

Strada Sforii a fost folosită mulți ani drept o cale de legătură între strada Porta Schei și Cerbului, pe aici treceau pompierii pentru a ajunge mai repede

în cazul unui incendiu în Schei.

Strada Sforii din Brașov are o lungime de 80 de metri și o lățime

care variază între 111 cm și 135 cm.

Biserica Neagră poartă această denumire deoarece în anul 1689, în urma unui incendiu care a cuprins tot orașul, o mare parte din biserică a luat foc. La început lăcașul a purtat denumirea de hramul Sfintei Maria, dar ulterior a fost acceptată această nouă denumire. Reprezintă unul dintre obiectivele turistice reprezentative ale orașului, deoarece este cea mai mare construcție sacrală din România și posedă cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa. De asemenea, în turnul Bisericii Negre se regăsește cel mai mare clopot din România, cu o greutate de aproximativ 6.000 kg.

Casa Negustorilor – cunoscută și sub numele de Casa Hirscher

 

Cu o arhitectură excepțională, Casa Negustorilor datează de la mijlocul secolului

al XVI-lea; pe vremuri, acolo era locul unde negustorii se strângeau

și își vindeau mărfurile.

Ulterior, Casa Negustorilor a devenit un complex turistic, iar acum este unul dintre obiectivele turistice importante ale orașului Brașov des vizitat de turiști din toată lumea.

 

Clădirea este spectaculoasă, deoarece are o lungime de peste 65 de metri și este alcătuită din două pavilioane separate și o curte interioară.

 

Obiectivul turistic din Brașov ocupă primul loc între construcțiile

civile ale orașului din secolul XVI.

Piața Sfatului – cel mai vizitat loc din Brașov

 

Dacă ajungi în Brașov nu ai cum să ratezi o plimbare în Piața Sfatului. Este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Brașov și datorită faptului că aici sunt organizate foarte des evenimente artistice, culturale, concerte în aer liber, târguri etc.

În Piața Sfatului din Brașov era organizat anual spectacolul și concursul

muzical „Cerbul de Aur”.

Situată chiar în centrul orașului, Piața Sfatului este și o zonă pietonală unde te poți plimba, relaxa la terase ori face cumpărături.

TOP 

ATRACTII TURISTICE IN ZONA

SC ADRIANA PROD SRL

 Cod postal 505600  

MOTEL DELOREAN***    

Cal. Bucuresti 19, Sacele - Jud. Brasov 

DN1 / E60

Telefon: 0744 886 891

Telefon: 0368 457 084 

Logo Pagini Aurii - link Motel Delorean
Motel Delorean | Brasov - pagina Facebook

J08 / 1341 / 1998   CUI 11190873

Scroll UP

buton Scroll UP